Zoning: het creëren van verschillende zones in jouw ruimte met PVC-vloeren

Zoning, ook bekend als ‘interior landscaping’, is een innovatieve benadering van ruimtelijke indeling waarbij verschillende delen van een ruimte worden gedefinieerd zonder muren te gebruiken. In plaats daarvan wordt het gebruik van verschillende vloeren en vloerpatronen ingezet om zones te creëren die elk een specifieke functie of sfeer hebben. Het creëert een gevoel van diepte en dynamiek in de ruimte. In dit blog zullen we dieper ingaan op zoning en hoe je het kunt toepassen om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen.

Tegel 1720, Eiken 7230

Zoning door kleur

Ontdek hoe je met kleur zones kunt creëren! Door een tegel naast een PVC-vloer met een eiken- of naaldhoutlook te leggen, kun je interessante contrasten creëren en de zones duidelijk van elkaar scheiden.

Bovendien biedt het een ongelooflijke veelzijdigheid. Kijk maar naar de afbeelding, hier hebben we de tegel 1720 en eiken 7230 gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van tegels in de keuken en eiken of naaldhout in de woonkamer.

zoning pvc vloeren voorbeeld

Zoning door legpatroon

Met onze gevarieerde vloeropties vind je moeiteloos de perfecte stijl die aansluit bij jouw ruimte. Bij Vivafloors hebben we een breed scala aan vloeropties, waaronder Hongaarse punt, walvisgraat en visgraat!

Neem bijvoorbeeld de combinatie van naaldhout 4530 met de elegante visgraat XL 4530, zoals getoond in de afbeelding. Of je nu een knusse leeshoek wenst te ontwerpen of een levendige speelruimte voor de kinderen, met zoning is alles mogelijk!

Kies, bekijk en vergelijk onze vloeren in jouw interieur.

Ontdek onze vloeren in jouw eigen ruimte met onze roomplanner! Visualiseer hoe onze vloeren samenkomen met jouw persoonlijke indeling en styling. Met de roomplanner kan je ook zien of zoning een passende optie is voor jouw huis.