Vivafloors Recyclegarantie

Goed voor het milieu én je portemonnee!

Kies je voor Vivafloors, dan kies je voor duurzaamheid. Want als jij toe bent aan een nieuwe vloer, zorgen wij ervoor dat jouw oude Vivafloors-vloer gratis wordt opgehaald en gerecycled. Dat is nou het mooie van de Vivafloors Recyclegarantie.

Door te kiezen voor Vivafloors, maak je niet alleen een verantwoorde keuze voor jezelf en je huis, maar ook voor de toekomst van onze planeet.

Alle voordelen op een rij

Laat jij jouw pvc-vloer recyclen, dan is dat niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Een mooie win-winsituatie dus!

 • Minder afval
  Door jouw vloer te recyclen, hoef je hem niet naar de stortplaats te brengen. Je zorgt voor minder afval en bespaart daarmee al snel € 150,- op stortkosten.
 • Minder grondstoffen
  Door te recyclen zijn er geen of minder nieuwe grondstoffen nodig voor de productie van nieuwe vloeren. Zo zijn we minder afhankelijk van natuurlijke hulpbronnen en verminderen we de impact op het milieu.
 • Energiebesparing
  Hergebruik van bestaande materialen vergt veel minder energie dan het maken van nieuwe materialen uit grondstoffen. Dat maakt hergebruik een stuk minder kostbaar.

Zo werkt onze recyclegarantie

Je recyclet jouw vloer in drie eenvoudige stappen:

 1. Registreer jouw Vivafloors-vloer direct na aankoop op vivafloors.nl/mijn-vloer. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de registratie.
 2. Het moment is daar, je wilt recyclen. Ga naar vivafloors.nl/recyclen om een recycleverzoek te versturen. Je ontvangt de nodige materialen voor de verzending en plant een ophaalmoment in.
 3. Wij versturen jouw gebruikte vloer naar een recyclebedrijf dat gespecialiseerd is in PVC-vloeren. Hier wordt jouw vloer honderd procent gerecycled tot nieuwe grondstoffen voor nieuwe PVC-producten. Wel zo duurzaam!

Bekijk hier de voorwaarden van de recyclegarantie.