Duurzame PVC-vloeren

PVC is een fantastisch materiaal voor vloeren, zeker als het om duurzaamheid gaat. Onze vloeren hebben het Indoor Air Comfort Gold certificaat, zijn ftalaat-vrij en 100% recyclebaar.

Indoor Air Comfort Gold

Het Indoor Air Comfort Gold (IAC Gold) certificaat van Eurofins toont aan dat producten bijdragen aan gezond binnenmilieu in huis. Het is het meest ambitieuze lage-emissielabel in Europa en gecertificeerde producten behoren tot ‘beste’ in zijn klasse’.

Lees meer over het Indoor Air Comfort Gold certificaat >>

Ftalaat-vrij

Bij de productie van onze vloeren wordt gewerkt met weekmakers. Dit zijn stoffen die kunststoffen (in dit geval PVC-vloeren) flexibel maken, zodat onze vloeren goed te leggen zijn. Een veelgebruikte weekmaker in producten van kunststof zijn ftalaten. Ftalaten die vrijkomen uit kunststofproducten hebben een schadelijk effect op de gezondheid. Daarom zijn de PVC-vloeren van Vivafloors ftalaat-vrij. Voor het flexibel maken van onze vloeren gebruiken we enkel veilige weekmakers, namelijk Dioctyltereftalaat (afgekort DOTP of DEHT). Deze organische weekmaker is niet-toxisch en ook nog eens milieuvriendelijk!

100% Recyclebaar

Een vloer van Vivafloors is 100% recyclebaar! Dit komt doordat onze vloeren zijn gemaakt van Virgin PVC; een pure variant die niet is vervuild met mindere kwaliteiten. Dit betekent dat er geen gerecycled PVC wordt gebruikt, waarvan de grondstoffen onbekend zijn. Dit kan tevens de kwaliteit aantasten. Virgin PVC zorgt er ook voor dat onze PVC-vloeren stabieler zijn en minder werken bij temperatuurschommelingen. Met juist scheiden kunnen onze vloeren daarom onbeperkt gerecycled worden. En dat vinden we belangrijk.

ISO 9001 en 14001

Om de kwaliteit van onze producten te garanderen stelt Vivafloors hoge eisen aan alle leveranciers. Naast ISO 9001 (norm voor kwaliteitsbeheer) beschikken onze fabrieken ook over ISO 14001 (norm voor milieumanagement). Met de ISO-normeringen geven we, aan de hand van internationale richtlijnen, continue focus op kwaliteitsbeheer en milieumanagement.

Reductie ecologische footprint

Bij Vivafloors zijn we doorlopend bezig met verduurzaming om zo onze verantwoordelijkheid te nemen en onze ecologische footprint te verkleinen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor 2025 een flinke ambitie; een co2-neutraal kantoor!

Lees wat we doen om onze ecologische footprint te verkleinen >>

Een duurzame vloer waar je lang plezier van hebt.

Onze vloeren zijn niet alleen duurzaam. PVC-vloeren hebben nog meer voordelen waar geen enkele andere vloersoort tegenop kan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor PVC in plaats van laminaat, vinyl of tegels.

Dealerfinder

Ja, ik wil eens komen kijken!

Maak direct een vrijblijvende afspraak.

  • Showroom Culemborg
  • Showroom Goor

Plan een persoonlijke afspraak in één van onze Dealers!

Je bent van harte welkom. Wij zijn altijd in de buurt, dus vul je postcode in en ontdek direct jouw dichtstbijzijnde Vivafloors-dealer!

Postcode of plaats

    Dank voor je aanvraag.

    Vul je gegevens hieronder in en plan jouw persoonlijke afspraak voor een advies op maat bij in . Vergeet niet je telefoonnummer in te vullen!

    Deze is naar de vestiging gestuurd.De showroom in zal de afspraak bevestigen of mogelijk contact opnemen voor een andere afspraak.