Onze vloeren zijn een duurzame keuze

Duurzaamheid, milieu, hygiëne en gezondheid zijn erg belangrijk voor ons. We besteden veel aandacht aan het productieproces, de levenskwaliteit in huis en recyclebaarheid van onze vloeren. Onze vloeren zijn IAC-Gold gecertificeerd, dragen bij aan een goede luchtkwaliteit binnenshuis en zijn 100% recyclebaar.

IAC-Gold Certificering

‘Indoor Air Comfort’ certificering garandeert dat producten voldoen aan lage emissie-eisen en strikte Europese regelgeving. Het ‘Indoor Air Comfort Gold’ certificaat gaat nog verder! Bedrijven die dit certificaat hebben laten zien dat ze streven naar maximale kwaliteit en een gezond binnenmilieu. Alle vloeren van Vivafloors hebben het IAC-Gold certificaat, met uitzondering van onze 4400- en 7800-serie (de aanvraag hiervoor loopt).

Wat houdt het IAC-gold certificaat in?

Het Indoor Air Comfort Gold certificaat toont aan dat een product voldoet aan de richtlijnen rondom een lage VOS-uitstoot (vluchtige organische stof). Dit draagt bij aan een optimale luchtkwaliteit binnen in huis. 

De strenge emissie-eisen en Ecolabels van alle EU-landen zijn bij IAC-certificering samengevoegd tot één standaard. Het is het meest ambitieuze lage-emissielabel in Europa en gecertificeerde producten behoren tot ‘beste in zijn klasse’. Naast de emissie-eisen voldoen producten met het IAC-Gold certificaat aan meerdere Europese Ecolabels en soortgelijke richtlijnen.

Voordelen van producten die IAC-gecertificeerd zijn

  • De garantie dat de producten geen gezondheidsrisico’s voor gebruikers opleveren.
  • Gebruikers weten dat ze goede producten gebruiken als het gaat om de luchtkwaliteitsregels binnenshuis.
  • Gebruikers zijn verzekerd dat de producten voldoen aan alle VOS-regelgevingen in Europa en een groot aantal andere wet- en regelgevingen.
  • De gebruikers zijn verzekerd dat de producten voldoen aan de maatstaven voor duurzame bouw.

Lees meer over onze IAC-Gold certificering op de website van Eurofins.

Veiligheid en gezondheid

Vinyl / PVC is een materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt in de auto-industrie, de voedselverpakkingsindustrie, de bouw, openbare werken en de gezondheidszorg. Een hoge kwaliteit vinyl wordt eveneens dagelijks gebruikt in de medische wereld (bloedzakjes, catheters, buisjes voor dialyse, etc.).

Vivafloors gebruikt de hoogste kwaliteit PVC voor de productie van haar vloeren. Onze vloeren voldoen ruimschoots aan alle eisen inzake veiligheid en gezondheid (IAC Gold). Daarnaast besteden we extra aandacht aan:

  • Selectie van grondstoffen (verbod van zware metalen en oplosmiddelen, etc.)
  • Weerstand tegen brand

 

100% Recyclebaar

Vloeren van Vivafloors zijn 100% recyclebaar, omdat we ze maken van Virgin PVC. Een pure variant die niet is vervuild met mindere kwaliteiten. Dit betekent dat we geen gebruikmaken van gerecycled PVC, waarvan de grondstoffen onbekend zijn. Zo houden we de kwaliteit op het hoogste niveau. Met Virgin PVC maken we onze PVC-vloeren ook een stuk stabieler en zorgen we ervoor dat ze minder werken bij temperatuurschommelingen. Door juist te scheiden, kunnen onze vloeren onbeperkt worden gerecycled. En dat vinden we belangrijk.

1