Onze vloeren zijn een duurzame keuze

Veiligheid en gezondheid

Vinyl / pvc is een materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt in de auto-industrie, de voedselverpakkingsindustrie, de bouw, openbare werken en de gezondheidszorg. Een hoge kwaliteit vinyl wordt eveneens dagelijks gebruikt in de medische wereld (bloedzakjes, catheters, buisjes voor dialyse, etc.).

Vivafloors gebruikt die zelfde kwaliteit om haar vloerbekledingen te produceren. We bieden producten aan die ruimschoots voldoen aan de eisen inzake veiligheid en gezondheid. Voor het welzijn van onze klanten en gebruikers besteden wij speciale aandacht aan de volgende items:

  • Selectie van grondstoffen (verbod van zware metalen en oplosmiddelen, etc.).
  • Beheersing van de uitstoot van SOVS (Samenstellingen van Organische Vluchtige Stoffen) voor een betere kwaliteit van de lucht binnenshuis
  • Weerstand tegen brand

Recycling

Vinyl/PVC is één van de weinige constructiematerialen die 100% recyclebaar zijn. Daarbij kan het onbeperkt gerecycleerd en vervaardigd worden in nieuwe producten.

Onze pvc producten bestaan uit zogenaamd Virgin pvc’s, wat wil zeggen dat het de eerste kwaliteit pvc’s zijn, puur en niet vervuild met mindere kwaliteiten. Dit betekent dat deze kwaliteiten absoluut kunnen worden vermalen en gerecycled waarmee weer een ander product kan worden opgebouwd.

Certificatie

Het DIBT certificaat omvat de minimale en maximale eisen die door het Deutsche Institut vor Bautechnik worden opgesteld aan bouwproducten en de emissiewaarden hiervan. Milieu, hygiëne en gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Door al onze producten aan deze strenge eisen te testen, kunnen wij mededelen dat onze gehele Vivafloors PVC collectie voldoen aan de strenge AgBB normen en zijn daarmee DIBT gecertificeerd.