Eenvoud in onderhoud

Onderhoudstips om nog langer te genieten van jouw vloer.

hond heeft geplast op pvc vloer

De PVC-vloeren van Vivafloors zijn uiterst gemakkelijk in onderhoud. Sterker nog: dat is één van de grote voordelen van PVC. Op deze pagina vind je alle onderhoudstips, zodat je optimaal en langdurig van onze PVC-vloeren kunt genieten.

Dagelijks en periodiek onderhoud

Onze PVC-vloeren kun je gemakkelijk schoonhouden. Even stofzuigen, wekelijks dweilen met Vivafloors Cleaner en klaar! Afhankelijk van de gebruiksintensiteit kan het nodig zijn de vloer na verloop van tijd wat extra aandacht te geven. Met de Vivafloors Polish herstel en bescherm je jouw PVC-vloer. Hiermee breng je de vloer weer terug in topconditie.

pvc vloer cleaner van vivafloors

Vivafloors Cleaner

De Vivafloors Cleaner is een hoog geconcentreerd neutraal schoonmaakproduct. Voor een dagelijkse dweilbeurt meng je 15-20 ml cleaner met 1 liter heet water. Bij een sterke vervuiling gebruik je 50-60 ml Vivafloors Cleaner per 1 liter heet water. Onze Vivafloors Cleaner heeft een hoog ontvettend vermogen, waardoor je jouw PVC-vloer met het grootste gemak schoon houdt.

Vivafloors Cleaner is verkrijgbaar bij onze erkende verkooppunten.

Vivafloors pvc vloer polish

Vivafloors Polish

Met Vivafloors Polish behandel je lichte beschadigingen en doffe plekken op jouw PVC-vloer, zodat de vloer er weer als nieuw uitziet. Het creëert een slijtvaste en waterafstotende beschermfilm op het gehele oppervlak. De Polish beschermt tevens de coating van de vloer tegen vuil, wat bijdraagt aan onderhoudsgemak. Je brengt het product onverdund met een microdoek aan op een schone en droge vloer (1 liter per 20 m²). Zodra de vloer droog is kun je deze direct weer belopen.

Vivafloors Polish is exclusief verkrijgbaar bij onze erkende verkooppunten.

Tips voor preventief onderhoud en het voorkomen van beschadigingen

Voorkomen is beter dan genezen! Met deze tips van onze specialisten kun je nog langer genieten van een mooie PVC-vloer.

1. Schoonloopmat
Leg een deurmat in huis, zodat vuil en vocht zoveel mogelijk op de mat blijven en niet mee in huis worden gelopen. Zo verleng je niet alleen de levensduur van de vloer, maar hoef je ook minder vaak schoon te maken.

2. Vloeistoffen z.s.m. verwijderen
Gemorste vloeistoffen kun je het best zo snel mogelijk verwijderen. Zo voorkom je tevens dat de vloeistoffen door de rest van het huis gelopen worden, waardoor je nog meer moet schoonmaken.

3. Voorkom contact met rubber.
Wanneer PVC langdurig in aanraking komt met rubber, kan er een donkerbruine verkleuring optreden (denk aan de onderkant van een prullenbak, schoonloopmatten, placemats etc.). Ook rubberen doppen onder meubilair kunnen strepen veroorzaken door de wrijving. We adviseren altijd alle meubels en andere gebruiksvoorwerpen te controleren en deze te voorzien van degelijke bescherming. Voor het vloervriendelijk maken van jouw meubels raden we de producten van Floorfriendly.nl en scratchnomore.nl aan.

4. Viltjes onder poten van meubilair
Voorzie stoelpoten en ander meubilair van degelijke viltjes om beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Til zware voorwerpen en meubilair op in plaats van deze over de vloer te schuiven. Vergeet hierbij niet de wieltjes van bureaustoelen; hiervoor zijn speciale zachte wieltjes verkrijgbaar of gebruik een vloerbeschermer die geschikt is voor PVC-vloeren. Voor het vloervriendelijk maken van jouw meubels raden we de producten van Floorfriendly.nl aan.

5. Voorkom verkleuring
Iedere vloerbedekking verkleurt onder invloed van zonlicht, of dit nu hout, pvc of tapijt betreft. Dit komt door de ultraviolette straling in het zonlicht. Verkleuring door zonlicht is te voorkomen met goede zonwering.