Reductie van onze footprint

recycle

Bij Vivafloors zijn we doorlopend bezig met verduurzaming om zo onze verantwoordelijkheid te nemen en onze ecologische footprint te verkleinen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor 2025 een flinke ambitie; een co2-neutraal kantoor! Op deze pagina vind je waar we zoal mee bezig zijn om onze ecologische footprint te verkleinen.

Wat we doen:

 • Elektrisch wagenpark
  In ons magazijn in Goor rijden alle heftrucks niet op gas of diesel, maar elektrisch. Ook rijden onze vertegenwoordigers steeds meer elektrisch en komen er geen nieuwe benzine- en dieselauto’s bij.
 • Transport
  In Nederland werken we samen met Tielbeke. Dit bedrijf heeft voor de inspanningen op het gebied van duurzaamheid en co2-reductie al meermaals een Lean & Green star ontvangen. Deze inspanningen bestaan o.a. uit rijstijlbeïnvloedingsprogramma’s, een jong en modern wagenpark (Euro 6, PIEK en Cryo Tech), inzet van LZV-voertuigen en het gebruik van alternatieve brandstoffen.
 • Snijafval en proefstalen
  Onze proefstalen worden veelal van snijafval uit het productieproces geproduceerd. Ook producten die niet door de kwaliteitscontrole zijn gekomen gebruiken we, indien mogelijk, voor proefstalen. Zo gooien we steeds minder PVC weg. Het snijafval dat we uiteindelijk toch weggooien wordt apart verzameld en door een professioneel bedrijf gerecycled.
 • Duurzamer kantoor
  Ook in de kantoorruimtes zijn we bezig met duurzaamheid. Er wordt zo min mogelijk geprint, de verbruiksartikelen stuk voor stuk vervangen door duurzamere varianten, scheiden afval en er wordt niet onnodig gestookt in ruimtes waar dit niet nodig is. We hebben de ambitie om onze vestiging in Goor in 2025 klimaatneutraal te laten zijn.
 • Onze PVC-vloeren zijn ftalaat-vrij en 100% recyclebaar
  Voor het flexibel maken van onze vloeren worden organische weekmakers (ftalaatvrij) gebruikt, deze zijn niet schadelijk voor de gezondheid en milieuvriendelijk. Daarnaast worden onze vloeren gemaakt van Virgin PVC, een pure variant zonder verontreiniging die daardoor 100% recyclebaar is. Meer over onze vloeren en duurzaamheid >>