Natuurlijke embossing, een realistische voelbare structuur

Register embossed, Deep embossed, Wood touch of Special embossed. Wat zijn nu precies de verschillen?

Wat is een embossing?

Embossing geeft een PVC-vloer z’n uiterlijk. Tijdens de productie wordt er aan de toplaag van een PVC-vloer een bepaalde voelbare structuur gegeven; de embossing. Hierdoor ziet de vloer er nóg echter uit en voelt deze ook als echt hout of tegel. Zie je een noest? Dan voel je een noest!

 

Verschillende soorten embossing van onze vloeren

  • Register embossed
  • Deep embossed
  • Wood touch
  • Painted bevel en special embossed

Register embossed

Bij register embossing volgt de voelbare structuur het design van de filmlaag. Zitten er noesten in de vloer? Dan kan je deze ook echt voelen! Register embossing geeft een vloer de meest realistische voelbare structuur. Onze 8100 en 8300-serie zijn uitgevoerd met register embossing.

embossing donker naaldhout 4530

Deep embossed

Bij deep embossing is een willekeurig voelbare structuur aan de toplaag toegevoegd. Je voelt wel de houtstructuur, maar deze loopt niet synchroon aan het design van de filmlaag. Lijkt de vloer hierdoor minder echt? Nee! De combinatie van onze realistische designs, vierzijdige v-groef, matte afwerking en embossing zorgt voor een bijzonder natuurgetrouw effect. Onze vloeren zijn nauwelijks van echt hout of tegel te onderscheiden, maar hebben wel alle voordelen van een PVC-vloer. De 6500-serie en alle naaldhout vloeren zijn deep embossed.

embossing eiken pvc vloer

Wood touch

Wood touch gaat nog een stap verder dan deep embossed. Ook hier is een willekeurig voelbare houtstructuur meegegeven aan de filmlaag, maar dan met net iets meer detail. Zo voel je bijvoorbeeld noesten en zaagsneden. De vloeren uit onze 6800-serie en 7800-serie zijn uitgevoerd met deze wood touch embossing.

 

embossing pvc tegel vloer

Painted bevel en special embossed (tegels)

Onze tegelcollectie is voorzien van special embossing en een painted bevel. De voelbare structuur bij special embossing komt overeen met de structuur van een echte tegel. Painted bevel betekent dat de v-groef aan alle vier de kanten is ingekleurd. Dit geeft het effect van een authentieke tegelvloer.