Interieurtrends 2022

Laat je inspireren door de nieuwste interieurtrends van 2022! Van een stoere uitstraling tot zachte en ronde materialen.

Wabi Sabi

Wabi Sabi betekent de schoonheid aanvaarden van het onvolmaakte, leven in het nu. Combineer de Japanse stijl met Scandinavische elementen en je creëert een zen interieur. Laat de eenvoud, rust en stilte terugkomen in je interieur en zie de schoonheid in het alledaagse. Bewonder de schoonheid van imperfectie van materialen zoals hout en steen en ga terug naar de basis. De kleuren die centraal staan in deze trend zijn aardetinten. Grijstinten, lichtblauw, oudroze en aubergine doen het goed in combinatie met deze tinten en imperfecties. Ruwe, onbewerkte materialen geven karakter aan de Wabi Sabi stijl. Denk aan beton, steen en hout.

Retro 70’s

In de modewereld is de 70’s stijl weer helemaal aan het terugkomen. Nu bereikt deze trend ook de interieurbranche. Bonte kleuren in vooral bruin, groen, paars, oranje en okergeel vind je terug in een typisch Retro 70’s interieur. Deze interieurtrend gaat samen met de trend die we al wat langer kennen; Recycling en upcycling. Geef meubels en voorwerpen een tweede leven en kies voor duurzaamheid. Denk ook aan meubels en accessoires van kurk, ronde vormen, zitzakken en rotan.

Urban 90’s

Street art en neonkleuren zijn dingen die de 90’s kenmerken. Deze eigentijdse uitstraling keert terug in ons interieur met vrolijke kleuren in traditionele vormen. Denk aan opvallende accessoires in combinatie met grafische prints. Bijvoorbeeld neonlampen aan de muur, luchtige stoelen, felgekleurde accessoires en posters aan de muur.

Duurzame en organische materialen

De trend van verduurzaming gaat mee naar 2022. Je ziet veel natuurlijke en organische materialen terugkomen in het interieur. Denk aan kurk, hout, marmer en eyecatchers van milieuvriendelijk plastic. Qua kleur houden we het rustig met beige en taupe kleuren op de muur. Het open gevoel van buiten nemen we mee naar binnen, met voorkeur geen afgesloten ruimtes maar een open en lichte ruimte aangekleed met mooie planten. Ook wij vinden het belangrijk dat onze vloeren duurzaam zijn. PVC is, als het om duurzaamheid gaat, een fantastisch materiaal. Onze vloeren hebben het Indoor Air Comfort Gold certificaat, zijn ftalaat-vrij en 100% recyclebaar. Klik hier voor meer informatie over de duurzaamheid van onze vloeren.

Ronde vormen en een zachte uitstraling

Een andere trend die we in 2022 veel gaan zien, zijn ronde vormen. Voorheen waren het strakke lijnen, maar dit komt al snel erg ‘ongezellig’ over. Door ronde vormen toe te voegen aan jouw interieur, creëer je een vriendelijke en speelse uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan ronde kleden, tafels, spiegels en zelfs ronde kussens. Ook in banken en poefen zie je het terug. De stoffen van deze meubels mogen ook wel lekker gek. Denk aan teddy, fluweel en katoen.