Visgraat of walvisgraat: welke PVC vloer kies jij?

Visgraat en walvisgraat zijn twee benamingen die je wellicht bekend voorkomen als je je verdiept in de wereld van PVC-vloeren. Maar wat houden ze precies in en welke past het beste bij jouw woonstijl? Duik met ons mee in deze stijlvolle designs en laat je inspireren.

Sfeerbeeld van (wal)visgraat
Visgraat PVC-vloer legpatroon

Wat is visgraat in PVC vloeren?

Bij visgraat liggen de planken loodrecht op elkaar. In de 16e eeuw werd dit legpatroon al toegepast bij parketvloeren in Zuid-Europa. Hoewel visgraat ook in parket, laminaat en tegel verkrijgbaar is, kiezen steeds meer mensen voor visgraat PVC. PVC-vloeren hebben namelijk voordelen waar geen enkele andere vloersoort tegenop kan.

Tip: Voor een moderne twist, kies voor de Visgraat XL vloeren van Vivafloors. Met zijn royale afmetingen maakt het een stijlvol statement in grotere ruimtes.

Walvisgraat PVC-vloer legpatroon

Kenmerken van Walvisgraat PVC vloeren

Het walvisgraatpatroon onderscheidt zich met zijn bredere en langere planken van het traditionele visgraatontwerp. Het doet denken aan de majesteit van een walvis, wat elke kamer een luxueuze touch geeft. Net zoals het klassieke visgraat uit de 16e eeuw, heeft walvisgraat in PVC zijn eigen charme en voordelen, waarbij moderne stijl en functionaliteit hand in hand gaan.

Tip: Onze bestseller visgraat 7810 nu ook als walvisgraat beschikbaar!

Jouw PVC vloeren eerst zien en voelen?

Beelden zeggen veel, maar het gevoel en de uitstraling van een vloer in het echt ervaren is onvervangbaar. Daarom biedt Vivafloors de mogelijkheid om gratis stalen van jouw gewenste vloeren aan te vragen. Zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Conclusie: de beste keuze in PVC Vloeren – visgraat of walvisgraat?

Bij het kiezen van een PVC-vloer zijn zowel Visgraat als walvisgraat prachtige opties die elk hun eigen historische charme en moderne voordelen combineren. Of je nu valt voor de tijdloze elegantie van de visgraat of de luxueuze breedte van de walvisgraat, bij Vivafloors vind je kwaliteit die aansluit bij jouw woonstijl. En met de mogelijkheid om gratis stalen aan te vragen, ben je altijd verzekerd van een keuze waar je jarenlang van zult genieten.