Onderhoudstips; nog langer genieten van jouw vloer

Algemeen

De pvc stroken en -tegels van Vivafloors zijn, dankzij het geavanceerde productieproces, zeer slijtvast. Door het gebruik van uitsluitend hoogwaardige grondstoffen zijn de vloeren eenvoudig te reinigen. Toch is geen enkele vloer onderhoudsvrij, ook de vloeren van Vivafloors niet. Om optimaal en langdurig van de vloer te kunnen blijven genieten, adviseren wij jou om onderstaand onderhoudsadvies op te volgen. Wij adviseren de producten van James. Kijk op James.eu voor meer informatie over de producten en een handige keuzehulp.

Dagelijks onderhoud

Stofwissen met een stofzuiger (zacht mondstuk) zal vaak voldoende zijn. Wekelijks kun je de vloer reinigen met een dweil of wismop. Gebruik hiervoor een oplossing van lauw water en een PVC-Cleaner. James.eu heeft 3 speciale pvc reinigers, afhankelijk van jouw wensen.

Periodiek onderhoud

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit kan het nodig zijn om na verloop van tijd een beschermlaag aan te brengen,of de bestaande laag te vervangen. De vloer dient dan altijd eerst te worden gereinigd met de basisreiniger, om al het vuil en oude beschermlagen te verwijderen.

Tips voor preventief onderhoud en het voorkomen van beschadigingen

Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij je binnenloopt neemt een stukje “buitenwereld” mee via zijn of haar schoenzolen. Door toepassing van een goede schoonloopmat voorkom je grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor je de vloer minder vaak hoeft schoon te maken en je de levensduur ervan verlengd.

Voorkom langdurig contact tussen PVC en rubber. Door migratie kan er een blijvende donkerbruine verkleuring optreden.
Schuif geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede bescherming (zie www.floorfriendly.nl).

Vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door zachte wieltjes, die geschikt zijn voor vlakke PVC vloerbedekking
Gemorste vloeistoffen z.s.m. verwijderen.

Optioneel: aanbrengen (extra) PU beschermlaag

Hoewel alle vloeren van Vivafloors af fabriek zijn voorzien van een PU beschermlaag, kun je de vloer voorzien van een (extra) PU beschermlaag. De voordelen hiervan zijn:

  • Aangehecht vuil laat zich makkelijker verwijderen
  • Kleine krasjes, die tijdens het gebruik ontstaan, worden hersteld
  • Eventuele strepen van schoenzolen laten zich eenvoudig verwijderen
  • De naden tussen de stroken en tegels vloeien goed dicht, waarmee de vloer een nog betere vochtbestendigheid krijgt
  • Een langere levensduur

Zie James.eu voor meer informatie over de Zijdemat en de Extra Mat.

Voorkom verkleuring

Iedere vloerbedekking verkleurt onder invloed van zonlicht, of dit nu hout, pvc of tapijt betreft. Dit komt door de ultraviolette straling in het zonlicht. Om verkleuring van je vloer te voorkomen is het belangrijk om goede zonwering toe te passen.

Voorkom contact met rubber

Contact tussen rubber en PVC dient zo veel mogelijk vermeden te worden. Bij langdurig contact tussen PVC en rubber kan door migratie een blijvende, donkerbruine verkleuring optreden (denk hierbij aan een rubberen ring onder een prullenbak, rubberen schoonloopmatten, placemats etc.). Ook rubberen doppen onder meubels kunnen strepen veroorzaken door wrijving. Wij adviseren dan ook om alle meubels en gebruiksvoorwerpen te controleren op rubberen doppen en te voorzien van bescherming (zie www.floorfriendly.nl).

1