Interieurtrends 2024

Welke interieurtrends zien we in 2024? Van organische vormen tot aan zilveren accessoires, wij zetten alle trends voor je op een rijtje!

funky retro interieur

Funky retro

De organische woontrend is een overkoepelende trend die tegenwoordig de hoofdrol speelt in bijna elk modern interieur. Ronde en organische vormen zorgen voor een rustige en speelse uitstraling in het interieur. Iets waar we nu veel behoefte aan hebben. We willen ons zo comfortabel mogelijk voelen in ons interieur. Je kan grote gebaren maken door organische vormen terug te laten komen in grote objecten, zoals een eettafel of fauteuil maar ook in kleine accessoires zoals een lamp of spiegel. We zien de meest leuke en creatieve vormen terugkomen. De keuze voor het materiaal en de kleur van een organisch item kan erg bepalend zijn voor de uitstraling van je interieur daarom gaat deze trend met vrijwel elke andere woontrend. 

interieur met marmer

Materialen zoals travertin & marmer

De look van natuursteen zoals marmer en travertin is niet meer weg te denken uit ons interieur. Deze materialen zijn zo populair omdat ze een luxe, maar tegelijkertijd ook een duurzame uitstraling hebben. Ze voegen een natuurlijk element toe aan je interieur. In veel kringloopwinkels zijn er veel travertin en marmeren pareltjes te vinden, maar de prijzen lopen ook steeds meer op. Dit komt doordat het materiaal steeds geliefder wordt in ons interieur. Travertin is tegenwoordig nog net wat geliefder dan marmer, omdat deze steensoort warmer oogt en ook goed samengaat met de populaire beige/japandi-woonstijl. Een tijdloos item dat je eindeloos kan combineren en daarom jaren meegaat.

interieur met staal accenten trends 2024

Een sterk staaltje

De afgelopen jaren en nog steeds verrijken we ons interieur met warme kleuren en materialen zoals goud en messing maar tegenwoordig is zilver een inhaalslag aan het maken. We grijpen deels terug naar de jaren zestig, toen een futuristische look centraal stond. Tegenwoordig gaat het meer om de luxe die dit materiaal uitstraalt dan om het ruimtevaarttijdperk die destijds in opkomst was. Met deze zilveren woontrend kan je een sterk statement neerzetten die goed samengaat met andere interieurtrends. Ook kan RVS subtiel toegepast worden in het interieur door middel van accessoires, maar je kan ook een groots statement maken, denk aan meubels. Het is maar net hoe luxueus je jouw interieur wilt hebben. Zilver kan goed gecombineerd worden met blauw, maar denk ook aan andere natuurlijke materialen zoals hout! Dit is een echte tegenhanger, maar het biedt wel een interessant contrast aan je interieur. 

Moodboard 4 interieurtrend planten donkere meubels en vloer

Warm natural living

Warme kleuren en natuurlijke materialen is bij deze trend de basis. De combinatie van natuurlijke materialen in een warm-kleurenpallet zoals terracotta en donkere houtkleuren komen steeds meer in opkomst en worden in deze trend samengevoegd. Roze/fuchsia is een belangrijke kleur in deze trend, deze kleur brengt gelijk de verschillende materialen in je interieur tot een geheel. Dit omdat roze makkelijk te combineren is met natuurlijke materialen. De mix van natuurlijke materialen en de diep roze kleur geven je gelijk een cocon-gevoel in huis. Naast roze kan je ook denken aan de kleuren: bordeaux, mauve en oranje. 

moodboard interieurtrends 2024

Fluor accenten

De echte durfallen van 2024 gebruiken een toefje fluor in hun interieur. De basis is rustig en minimalistisch met hier en daar een subtiele toevoeging van een accessoire in een felle kleur. Hierdoor wordt het interieur gelijk een stuk persoonlijker en geeft het interieur meer pit. Denk aan kunst aan de muur met een fluor-accent of de greepjes van je keukenkastje in een gekke felle gele tint, zo kan je eindeloos doorgaan en de leukste kleurencombinaties maken. Warme tinten gaan ook goed samen met een knalkleur. Denk aan neon roze met donkerbruin bijvoorbeeld. De rustige basis is het geheim voor het subtiel toevoegen van felle kleuren in je interieur. Laat je creativiteit de vrije loop en durf eindeloos te combineren!

Hoe weet ik welke vloer het beste bij mijn huis past? Vraag hier jouw gratis stalen aan. Bekijk, voel en vergelijk.