PVC-vloer in combinatie met vloerverwarming

Kan je vloerverwarming installeren onder een PVC-vloer?

Dit vragen veel mensen zich af, maar PVC en vloerverwarming is een perfecte match! Waarom?
PVC- vloeren zijn relatief dun, waardoor de warmte zich goed doorlaat en over de hele oppervlakte wordt verspreidt. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verspilt en je al snel kunt genieten van een aangenaam warme vloer. Ook straalt vloerverwarming directe warmte af aan het lichaam.
Door deze ‘stralingswarmte’ hoef je jouw woning minder te stoken, om hetzelfde effect te creëren!

Voordelen van vloerverwarming onder een PVC-vloer

 • Energiebesparend
  vloerverwarming staat bekend om zijn energiezuinige karakter.
 • Meer ruimte
  wanneer je vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming, zijn radiatoren aan de muur niet meer nodig. Dit bespaart ruimte in jouw interieur!
 • Goede luchtkwaliteit
  Door vloerverwarming wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd, waardoor er minder sprake is van stof dat circuleert. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit, wat beter is voor je gezondheid.
 • Geen ondervloer nodig
  Bij het installeren van een PVC-vloer op vloerverwarming, hoeft er geen ondervloer geplaatst te worden. Dit scheelt zeker in de kosten, maar ook een hoop werk!
 • Snel verwarmd
  Door de goede warmtegeleiding, wordt de ruimte snel verwarmd.

Verschillende soorten vloerverwarming

 1. Verwarmingsfolie
  Verwarmingsfolie is een dunne folie met daarin warmtedraden verwerkt. Perfect voor onder zowel de lijm- als de clickvariant. De PVC-vloer geleid de warmte goed waardoor die het goed kan afgeven aan de ruimte. Doordat deze folie relatief dun is wordt de uiteindelijke vloer ook dunner en dat is natuurlijk een groot voordeel!
 2. Infrarood 
  Een andere soort vloerverwarming die goed samengaat met onze PVC-vloeren, is infrarood vloerverwarming. Het is een vloerverwarming wat bestaat uit een zeer dunne folie van precies 0,3 mm dik, die simpelweg met koolstofelementen een infraroodstraling kan opwekken. Het grote voordeel van infrarood vloerverwarming is dat je met een relatief lage vloertemperatuur de gehele ruimte kan opwarmen. Lekker duurzaam dus!
 3. Water gedragen vloerverwarming 
  Bij water gedragen vloerverwarming liggen er, je raad het al, leidingen met warm water in gefreesd in de afstrijkvloer. Bij nieuwbouw is het alleen net iets anders, hier liggen de leidingen op draadstaalmatten

Weet jij al voor welke vloerverwarming je kiest?

Je kunt altijd bij een van onze verkooppunten terecht voor verdere advies.